När du behöver snabba pengar

Vi hamnar alla någon gång i en situation då vi plötsligt behöver mer pengar än det finns på kontot. Här kommer tipsen på hur du kan göra när du behöver snabba pengar, och hur du i framtiden kan förebygga situationen.

Pengar nu

Det finns många olika anledningar till att vi plötsligt kan behöva betala en stor utgift eller att det finns för lite på kontot för våra räkningar eller vårt vardagsliv. Bilen kan ha gått sönder, lönen har inte kommit in eller varit för liten för våra behov. Om vår vardagsekonomi är svår, om vi nästan varje månad har precis så att vi klarar oss, så kommer situationen att vi någon gång inte kan betala alla räkningar, eller att vi får problem med att få råd med det som vi verkligen behöver. Ibland kan det också vara så att vi har pengar, men inte nog med pengar, till just den saken som vi skulle vilja köpa. Om vi behöver en ny dator eller bil och det är nedsatt pris på precis den vi önskar köpa, men det saknas lite pengar, så kan vi ju missa en bra affär. Det första som du kan göra, är att se om du kan jobba extra eller få ut en del av lönen i förväg. Det absolut bästa är att jobba ihop pengarna, men det är naturligtvis inte alltid möjligt. Man måste ju också vänta tills den extra lönen kommer, och ibland kan det rent av vara så att den kommer en månad senare. Ett annat alternativ är att se om man har något av värde att sälja. Sedan finns ju alltid alternativet att låna pengar. Om du behöver pengar nu, kan du enkelt låna hos Lånakuten.com, som erbjuder snabba lån utan UC.

Pengar sedan

Det är viktigt att planera sin ekonomi så att man alltid har lite extra på bankkontot, både för att kunna göra goda affärer, men också för att klara av att bli arbetslös, få översvämning i källaren eller för en veckas skön semester. Hur kan du då långsiktigt arbeta för att ha ett sparkapital? Det första som du behöver göra är att se över dina inkomster och utgifter, göra en slags vårstädning av ekonomin. Gör skillnad på nödvändiga och onödiga utgifter. Hur mycket kan du spara i månaden? Om det så bara är 500 kronor per månad, så innebär det 6000 kronor på ett år. Besluta dig för en summa som du vill spara ihop till på ditt sparkonto, som 20 000 eller 50 0000 kronor, och minimera onödiga utgifter tills du har kommit upp i den summan.

Om du är riktigt seriös med din ekonomi bör du också försöka att skaffa dig passiv inkomst, genom aktier eller genom att hyra ut något. Om du har en sommarstuga eller ett extra rum i din bostad kan du ganska enkelt bygga upp en buffert och få en extrainkomst genom att hyra ut.