Starta eget företag

När du ska starta ett eget företag behöver du ha en bra idé och en hållbar affärsplan. Men det räcker inte alltid för att kunna starta igång ett företag. Oftast behövs det även kapital för att företagsidén ska kunna bli verklighet. Att ha möjlighet att låna pengar är för många en förutsättning för att företaget hela tiden ska kunna utvecklas och växa. Detta gäller även om företaget är litet eller stort, ett etablerat företag eller nystartat. Om det inte finns några pengar blir det helt enkelt ingen tillväxt. Om du vill ha ett företagslån med rimliga villkor ska du kolla in krea företagslån som har nöjdast kunder. De konkurrensutsätter flera långivare som finns på marknaden, allt för att du ska få de bästa villkoren. På deras hemsida kan du visa upp ditt företags styrkor. Allt kan göras digitalt och du väljer själv hur mycket information du vill dela med dig av. Vissa saker behöver du kanske köpa in när du ska starta företag och till det krävs det pengar. Du behöver även pengar för att kunna leva på ditt företag i början. Företagslån är en möjlighet för dig att förverkliga din dröm.

Gör en bra affärsplan

När du ska ansöka om ett företagslån är det bra att vara förberedd och påläst om räntor, krav och återbetalningstider. Det är också bra att ha en färdig affärsplan innan du ansöker om lån. Var noggrann när du planerar och tänk både på risker och konkurrens. Ju noggrannare du är när du ska ansöka om lån, desto högre är chansen att du får lånet godkänt. Tänk på att det kostar att låna pengar så att du tar med det i beräkningarna.

Kostnader att starta företag

När du ska starta företag kostar det inget att ansöka om F-skatt eller FA-skatt. Bolagsverket tar dock ut en avgift när du ska registrera ditt företag. Det är olika avgifter beroende på vilken företagsform du väljer att starta. Om du tänker starta ett aktiebolag behöver du 25 000 kronor till aktiekapital men det räknas inte som en kostnad. Välj en företagsform som passar dig och din affärsidé. Var inte rädd för att ta hjälp om något är oklart.