Studera ekonomi på Uppsala Universitet

Ett annat svenskt universitet som har bra ekonomiutbildningar är Uppsala Universitet. Universitetet är nordens äldsta och det grundades redan år 1477. Universitetet har varit aktivt i totalt 650 år och under dessa år har de lärt sig hur de på bästa sätt skapar en väl fungerande undervisningsmiljö. Således gör detta att det år efter år anses vara en av Sveriges bästa skolor.

En stor studentstad

Givetvis skiljer sig faktorerna på vad som skapar en bra skola från person till person. Men Uppsala Universitet brukar tilltala de flesta då det är en stor studentstad som erbjuder många olika aktiviteter. Man lär inte bli besviken på universitet och staden om man är ute efter det klassiska studentlivet.

Dock finns det en negativ sida med att staden blivit så pass känd och populär som den är. Det är att det kan vara väldigt svårt att få tag på ett boende i staden. Om man känner att man någon gång i framtiden skulle vilja studera i Uppsala bör man fortast möjligt sätta upp sig i bostadskön som finns i staden. Desto längre tid man stått i kö, desto större chans har man att hitta en bostad som passar ens preferenser.

Stort utbud på ekonomiska utbildningar

På Uppsala Universitet kan man i stort sätt läsa de flesta ekonomiutbildningar som finns i Sverige. Universitet erbjuder hela program men även enstaka kurser som kan kombineras med varandra.

Universitetet erbjuder även en hel del specialinriktade kurser, som baseras på vad man själv är intresserad av. Om man exempelvis är intresserad av redovisning men också ledarskap kan man kombinera dessa två med varandra. De största ekonomiutbildningarna på skolan är de i nationalekonomi och företagsekonomi.