Oljepriset

Efterfrågan på olja har sjunkit kraftigt i kölvattnet av den pågående coronakrisen. Utöver det pågår en konflikt om prissättningen av olja med Ryssland i den ena ringhörnan och Saudiarabien i den andra. Om det finns någon nyhet av stor vikt som drunknar i rapporteringen av Covid-19 är det frågan om oljeprisets skiftningar och dess eventuella konsekvenser för världsordningen framledes.

Ett ekonomiskt problem i betydligt mindre skala än oljepriset, men för den som drabbas av det väl så besvärligt, är att försöka få lån om du har många kreditupplysningar. Om det gjorts många kreditupplysningar på dig på relativt kort tid kan många banker nämligen uppfatta det som en alltför stor risk att låna ut pengar till dig. Alldeles oavsett om du har god återbetalningsförmåga. Det finns dock lösningar att hitta. Hos Ucfritt.se kan du hitta lån utan UC med många förfrågningar.

Vissa menar att dagens låga oljepriser bara är början på en större kris. Om oljepriset inte återhämtar sig i framtiden går det att skymta stora förändringar i världsläget. Länder som Saudiarabien, Iran, Irak och andra är still stora delar beroende av sina oljeinkomster. Saudiarabien som är en av mellanösterns mäktigaste aktörer får till exempel 60% av sitt BNP av oljan. En stor oljekris riskerar i längden att leda till politisk instabilitet som kommer att få effekter över hela världen.