Spara pengar regelbundet

När man väl bestämt sig för att börja spara i fonder eller aktier måste man även bestämma sig för hur mycket pengar man ska investera. Det bästa är om man har möjlighet att spara pengar varje månad och således skapa ett regelbundet sparande.

Tips kring sparande

Genom att ta hänsyn till några få enkla spartips kan man få betydligt bättre koll på sin ekonomi. Om man sparar i exempelvis fonder är det bäst att göra detta regelbundet. Anledningen till att det är bäst att göra det regelbundet, varje månad, är för att man på så sätt investerar pengar när kursen är hög och ibland när den är lägre.

För att inte glömma att investera och spara pengar är ett tips att sätta upp en stående överföring hos sin bank. Detta innebär att en förutbestämd summa pengar överförs varje månad till sparkontot. Det är även vanligt att många upplever det som att de inte sparar pengar när de har en stående överföring eftersom dessa sker automatiskt och de inte tänker på att pengarna försvinner. Att spara cirka 200-300 kronor varje månad kanske inte känns tillräckligt men det är det. På lång sikt kan detta bli väldigt stora summor.