Studera ekonomi och bli marknadsassistent

Om man studerat ekonomi kan man bli marknadsassistent på ett företag. En del företag kräver inte att man har någon eftergymnasial utbildning för att arbeta som marknadsassistent. Det är dock en fördel om man studerat ekonomiprogrammet på gymnasiet. Dock ska man notera att de flesta arbetsplatserna föredrar att man har en utbildning via ett universitet eller en högskola.

Arbetsuppgifter för en marknadsassistent

En marknadsassistents arbetsuppgifter kan vara mycket varierande och det kräver att man är en noggrann person som klarar av att ha många bollar i luften. Som marknadsassistent kan man arbeta inom många olika typer av yrken och dessa kan ha olika inriktningar. Dock finns det en gemensam nämnare och det är att man arbetar med marknadsföringen och dess olika delar på ett företag eller en organisation.

Arbetsmöjligheter för marknadsassistenter

Dessvärre har arbetsförmedlingen inte tagit fram en prognos över hur arbetsmöjligheterna för marknadsassistenter kommer att se ut de närmsta åren. Därför kan man jämföra med hur arbetsmöjligheterna ser ut för marknadsförare och för dem ser framtiden relativt god ut. Det råder en viss typ av konkurrens men samtidigt finns det relativt stora chanser att enkelt hitta ett jobb inom branschen.