Så kan du förbättra din ekonomi redan idag

Det är många som känner av coronakrisen, både socialt och i plånboken. Vare sig du blivit arbetslös, permitterad eller bara känner att du behöver förbättra din ekonomi, så kan du börja redan idag.

Förbättra din ekonomi

Att förbättra din ekonomi handlar lika mycket om planering som ökad inkomst, nästan i alla fall. Om du hela tiden ökar utgifterna efter ökande inkomster, så spelar inte din lön så stor roll. Du är fortfarande “fattig”. God ekonomi handlar om att tjäna pengar och sedan medvetet betala av på lån, spara och investera. Men just nu under coronapandemin kan det kännas lite övermäktigt att börja tala om aktier. Det första du behöver göra är att få en bra överblick över dina inkomster, utgifter och tillgångar. Har du tillgångar som du kan sälja? Till exempel cykeln du aldrig använder eller kläderna som bara hänger i garderoben. De flesta av oss har flera tusenlappar liggande i våra hem utan att vi vet om det. Är det så att du inte har så stor inkomst, eller ingen anställnings alls, och behöver pengar omgående, kan du kolla Lån Akuten, som berättar om hur du kan låna pengar.

Pengar nu

Det kan vara svårt att hitta ett jobb nu, särskilt som arbetslösheten stiger. Samtidigt finns det jobb om du är villig att ta i. Det behövs arbetskraft både inom skogsnäringen och lantbruket. Reda pengar som kommer in på bankkontot. Motion ingår också. Dagligvaruhandeln, som mataffärer, har ett riktigt uppsving nu. För tillfället handlar vi hellre mjölk och mjöl än snygga klockor och bilar. Du kan också hyra ut något. Har du en sommarstuga, en båt eller ett extra rum? Efterfrågan på sommarstugor är stor och det är ett enkelt sätt att tjäna flera tusenlappar i veckan.